Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Лъжат с хапчета за подобряване на зрението Искат 69 лева за хранителна добавка

14 дървета повали бурята в Шуменско

Снимки: Цветелина Георгиева

С

илната буря в община Шумен е изкоренила и изпочупила 14 дървета в района на селата Васил Друмев и Илия Блъсково и в участъка на общинския път между двете населени места. Пороен дъжд с вятър и едра градушка се изсипа за минути след 18 часа в понеделник.

След получения сигнал за паднали дървета работници от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ са се отзовали и почистили пътното платно, за да се възстанови движението. При отстраняването на опасните клони, надвиснали над електрическата мрежа и покривите на къщите, е използвана и автовишка. Съдействие са оказали кметовете и хора от двете села.

В Шумен също се изсипа градушка с големината на лешник, но няма подадени сигнали в общинската администрация за нанесени сериозни материални щети, съобщават от кметството. Силният вятър и дъждовната вода са свлекли кал, нападали листа и счупени клони от дърветата, има запушени дъждоприемни шахти, установила е проверка на Общинския щаб за защита при бедствия. Работниците от почистващите фирми чистят наносите по шахти, улици и пешеходни зони.

Според синоптичната прогноза през следващите три дни отново се очакват бури, придружени с проливни дъждове и градушки. В тази връзка кметът на община Шумен Любомир Христов е разпоредил всички кметове на населени места, на чиито територии се намират язовири и речни корита, да осигурят периодично наблюдение на водните нива на водоемите и да сигнализират своевременно за настъпили промени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.