На 24 март 2019 да почерпят

Конопените семена съдържат полезните омега 3 мастни киселини Подходящи са за консумация по време на Великденския пост

Доналд Тръмп: С халифата на „Ислямска държава“ е свършено

Афганит – камъкът на мъдростта Наречен е на страната, в която е открит

За осем наберете дванайсет. Потрес! На гол телефон чифте стандарти…

Вижте как изтребители Су-27 съпровождат американски бомбардировач далеч от руската граница (ВИДЕО)

Военни обезвредиха граната във Варненско

Малко дете се изгуби в гората в Балкана Издириха го при незабавна спасителна акция с десетки полицаи, горски, планински спасители, военни полицаи и доброволци

Националният съвет на СДС дава мандат на председателя на партията да финализира преговорите с ГЕРБ за евроизборите

Президентът Румен Радев удостои Ян Енглерт с почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“

Сгъваемият телефон се превръща в таблет Иновацията на 2019 г. - гъвкав екран (ИНФОГРАФИКА)

Кораб с 1300 души на борда бедства близо до Норвегия

Българските превозвачи готвят протест в Страсбург, ако пакетът „Мобилност“ влезе в дневния ред на ЕП

44-годишен мъж е бил ударен от кола в подлеза на НДК

Красимир Каракачанов: Скандалът с апартаментите е неприятен, ще повлияе на резултатите на ГЕРБ

14 наследници искат 23 500 лева наем от „Държавен резерв” Базата е в град Дебелец

Четиринадесет наследници на смесеното дружество „Братя Хаджи Николови и сие” в град Дебелец са осъдили за пореден път държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” като са им присъдени над 10 000 лева. Те обаче искат 23 500 лева от ведомството и съдебната одисея продължава. Преди няколко години пак на същите наследници Темида отреди над 20 000 лева обезщетения за наем по дело с искове за повече от 100 000 лева.

Държавният резерв ползва складова база в местността Бейски трап в Дебелец през последните години , но имало забавени плащания на наем на наследниците. В дълга и сложна съдебна процедура 14 души с общ наследодател на 58% от фабриката на дядо Никола, който преди повече от век е пуснал първата българска сеялка в действие, са успели да спечелят битка срещу държавата. Районният съд във ВеликоТърново е постановил на всеки един от претендентите за неиздължени лихви и наеми от 2014 до 2017 година различни суми,като най-големите са по 2514 лв.,но част от претенциите са отхвърлени от първата съдебна инстанция.

Бившата машинна фабрика в Дебелец е отчуждена през 1947 г. в полза на държавата. Там имало 4, 8 дка застроена площ, ярмомелка и други машини. Общият наследодател починал през 1967 г. След дела за реституция част от наследниците се сдобили с удостоверения за наследници в началото на новото хилядолетие. Одържавените сгради в Дебелец заедно със земята и нови постройки са медицинската база на резерва от 1974 г. въз основа на акт за държавна собственост. След като наследниците на дядо Никола си върнали имотите, започнали да си търсят наем за времето от 2006 до края на 2014 година. Някои от тях водили отделни дела и получили частични обезщетения, които така и не били платени. Имало и сключени договори за наем с резерва, които обаче не били изпълнени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.