На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

14 наследници искат 23 500 лева наем от „Държавен резерв” Базата е в град Дебелец

Четиринадесет наследници на смесеното дружество „Братя Хаджи Николови и сие” в град Дебелец са осъдили за пореден път държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” като са им присъдени над 10 000 лева. Те обаче искат 23 500 лева от ведомството и съдебната одисея продължава. Преди няколко години пак на същите наследници Темида отреди над 20 000 лева обезщетения за наем по дело с искове за повече от 100 000 лева.

Държавният резерв ползва складова база в местността Бейски трап в Дебелец през последните години , но имало забавени плащания на наем на наследниците. В дълга и сложна съдебна процедура 14 души с общ наследодател на 58% от фабриката на дядо Никола, който преди повече от век е пуснал първата българска сеялка в действие, са успели да спечелят битка срещу държавата. Районният съд във ВеликоТърново е постановил на всеки един от претендентите за неиздължени лихви и наеми от 2014 до 2017 година различни суми,като най-големите са по 2514 лв.,но част от претенциите са отхвърлени от първата съдебна инстанция.

Бившата машинна фабрика в Дебелец е отчуждена през 1947 г. в полза на държавата. Там имало 4, 8 дка застроена площ, ярмомелка и други машини. Общият наследодател починал през 1967 г. След дела за реституция част от наследниците се сдобили с удостоверения за наследници в началото на новото хилядолетие. Одържавените сгради в Дебелец заедно със земята и нови постройки са медицинската база на резерва от 1974 г. въз основа на акт за държавна собственост. След като наследниците на дядо Никола си върнали имотите, започнали да си търсят наем за времето от 2006 до края на 2014 година. Някои от тях водили отделни дела и получили частични обезщетения, които така и не били платени. Имало и сключени договори за наем с резерва, които обаче не били изпълнени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.