140 индивидуални и групови изпълнители се надпяваха и надсвирваха на събор над Пещера

Снимки: Николай Спасов

140 индивидуални и групови изпълнители се надпяваха и надсвирваха през двата дни от уикенда на ливадите в курортния комплекс „Свети Константин” над Пещера, където се проведе вторият регионален събор на народното творчество.

Участниците и гостите на събора бяха поздравени от кмета на Община Пещера Николай Зайчев и от заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, а официални гости на церемонията по откриването бяха областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и депутатката от ПП ГЕРБ Десислава Костадинова. Второто издание на събора на народното творчество се провежда с подкрепата на Министерството на туризма, което ще връчи и една специална награда, заедно с тези на журито, на публиката и на директора на събора, диригент и композитор Николай Балабанов.

В тазгодишното издание се включиха състави от Шумен, Видин, Асеновград, Лъки, Арчар, Самоков, Дупница, което далеч надскача регионалния характер на събора край Пещера.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.