140 литра домашна скоросмъртница заловиха митничари във Видин

Снимка: Агенция "Митници", архив

140,5 литра нелегална домашна ракия в шишета и бидони откриха и иззеха служители от Митница – Лом, съобщиха от Агенция „Митници”. Незаконната скоросмъртница е била спипана първоначално на кооперативния пазар във Видин.

В края на миналата седмица митничари от сектор „Оперативен контрол“ към отдел „Митническо разузнаване и разследване“ заедно със служители от Областната дирекция на МВР във Видин извършили проверка на багажа на търговец, заел позиция направо на улицата между щандовете с плодове и зеленчуци. В раницата на продавача на черно униформените намерили 11 бутилки по 0,5 литра, пълни с течност с цвят и мирис на ракия. Екипът митничари и полицаи веднага отишъл и в дома на мъжа, където били открити още 135 литра домашен алкохол в два бидона.

За иззетите общо 140,5 литра етилов алкохол не са представени никакви  документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове/ЗАДС/. Митничарите са взели проби за лабораторен анализ на питието. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.