140 мъже и жени участват в Националния преглед по водно спасяване край Варна

140 мъже и жени от цялата страна участват в Националния преглед по водно спасяване на Българския червен кръст, който се провежда край Варна, предаде БНР. Вчера участниците се състезаваха в басейн, а днес турнирите са в морето.

Дисциплините са 400 метра плуване в открити води, щафета 4 по 90 метра плажен спринт и плажни флагове. Росен Хараланов е на 17 години, варненец, и редовно участва в турнирите: "Главната цел на всички тези състезания на плажа в тези турнири е да се стимулират по-млади хора да се занимават с този вид спорт. Все още не съм бил спасител, поради липсата на години, но при първа възможност бих бил спасител на плаж или на басейн. Главната цел е да помагане на хората и да се стимулират повече млади хора. "

Антон Налбантов е директор на Водно-спасителната служба към БЧК. Той съобщи, че след селекция на най-добрите участници догодина ще бъде сформиран национален отбор по водно спасяване: "Идеята ни е да селектираме един национален бъдещ отбор за девойки и юноши, които да ни представят по-достойно от догодина нататък на европейски първенства. През последните две-три години по финансови причини, най-вече, ние не вземаме участие, но сме готови вече със селекцията."

 

Коментари

Задължително поле