1400 лв. глоба за пиян, обиждал и псувал полицаи

Снимка: Архив

1400 лв. глоба трябва да плати 32-годишен мъж, псувал и обиждал в нетрезво състояние служители на реда в Лозница, Разградско, с думите:”...мръсни полицаи, най-много вас мразя, ще ви смачкам.” Присъдата е на Районния съд в Разград, който освободи С.С. от наказателна отговорност и му наложи административна санкция към минималния размер за едро хулиганство.

Младият мъж е наказан за два поредни скандала, станали в и пред заведение в Лозница на 18 февруари тази година. Вечерта той отишъл да пие там, но като свършил парите, почнал да обикаля масите и да тормози клиентите да го черпят. Непознат се смилил и му взел една бира, с молба да не безпокои компанията. Почерпката се видяла малко на мъжа. Той продължил да обижда сервитьорка и да тормози клиентите.

Изкарали го от там с полиция. Малко по-късно се върнал, но бил засечен от патрула на Районното управление. Униформените опитали да го накарат да се прибира у дома и му препречили пътя. Тогава той почнал да блъска единия полицай, да псува и обижда служителите. Клиентите излезли навън и станали свидетели на грозната разправия. Тя приключила с щракване на белезниците и арест за едно денонощие. По случая била назначена и експертиза, която установила, че мъжът има асоциално личностово разстройство, но е разбирал добре какво прави.

Съдът излезе с присъда, която подлежи на обжалване пред Окръжния в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право