1400 първокурсници прекрачиха прага на Технически университет-Варна

Висшето училище откри тържествено 60-тата си учебна година

Над 1300 български и 90 чуждестранни студенти прекрачиха прага на Технически университет-Варна след водосвет и тържествена церемония за откриването на юбилейната 60-та учебна година.  

„Бъдете уверени, че сте направили правилния избор, защото вие прекрачвате прага на университет с 60-годишна история и традиции, в който ще усвоите технологията на успеха. Забавлявайте се, творете и помнете, че образованието е основния двигател на човешкото развитие. Вярвам, че вашата младежка енергия и силен дух са важен ресурс, който ние заедно ще укрепваме и развиваме, като най-важния фактор за една модерна и просперираща нация“, поздрави първокурсниците ректорът на ТУ-Варна проф. д-р инж. Венцислав Вълчев.

Той подчерта, че през изминалата година университетът е привлякъл над 4 млн. лв. за научни проекти, а преди дни са договорени участия в още две разработки за развитие на иновационната дейност. ТУ-Варна работи в тясно сътрудничество с бизнеса, а резултатът е добрата реализация на абсолвентите. Тази година най-желаните специалности са били „Автомобилна електроника“, „Индустриален дизайн“, „Възобновяеми енергийни източници“ и „Софтуерни и интернет технологии“. Първите трима студенти, приети с най-висок успех в последната специалност получиха награди от компания-партньор на висшето училище. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони