15 години затвор за Димитър, който уби рускинята Наталия

Снимка: Архив

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас съдът наложи наказание от 15 г. „лишаване от свобода“ на Димитър Радев, признат за виновен за убийство на приятелката си.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Бургас съдът наложи наказание от 15 г. „лишаване от свобода“ на Димитър Радев. Той е признат за виновен за това, че на 05.10.2015 г. в гр .Бургас умишлено умъртвил Наталия Стаматова, като й нанесъл удари с юмруци по главата и я хвърлил на пода, което довело до тежка черепно-мозъчна травма, изразяваща се в остър травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна контузия – престъпление по чл.115 от НК.

Димитър Радев живеел с баща си в апартамент в блок в к-с „Лазур” на гр. Бургас. Бил сприхав, не се съобразявал със съседите си. Злоупотребявал с алкохол. Пострадалата живеела в съседен жилищeн блок. Двамата се познавали, а от около една година поддържали интимни отношения. Радев работел на частно в строителството, а пострадалата като миячка на чинии в ресторант.
На 04.10.2015 г. Радев и пострадалата си купили спирт от една аптека, който разредили. Изпили неустановено количество от тази „напитка“ в дома на Радев. След това решили и се преместили в дома на пострадалата, за да слушат руска музика, където продължили да пият.

Около 02.30-03.00 часа на 05.10.2015 г. под въздействието на изпитото количество алкохол, пострадалата обидила подсъдимия. Радев се ядосал и й ударил шамар през лицето. Пострадалата посегнала към обвиняемия и го одраскала с ноктите си. Тогава Радев, също така под въздействието на изпитото количество алкохол, нанесъл няколко удара с юмруци в областта на главата на пострадалата. След това, подсъдимият хванал пострадалата за блузата, вдигнал я и я хвърлил на пода, където тя останала да лежи неподвижно. Радев изчакал около 10-15 минути, след което я вдигнал и поставил на дивана. След като пострадалата не се съвзела, подсъдимият решил да отиде до близката бензиностанция и там да потърси помощ. Обадили се в полицията, в последствие дошъл и екип на „Бърза помощ”. Пристигналият на място медицински екип констатирал настъпилата смърт на пострадалата.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.
Присъдата на Окръжен съд –Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.