15 години затвор за мъж, убил с юмруци жертвата си  

Решетки

Окръжният съд в  Монтана даде 15 години затвор на 32-годишния жител на Берковица Найден Г., убил по особено жесток начин - с юмруци 55-годишния Красимир  И. от Вършец, съобщиха от магистратурата. Според събраните по делото доказателства  в деня преди престъплението Найден бил на сватба, а след това на дискотека и се почерпил с алкохол. 

На улицата  се скарал със 55-годишния мъж и му нанесъл жесток побой с юмруци и ритници в областта на главата и гръдния кош.  Според  медицинската експертиза жертвата издъхнала от  множество тежки наранявания  - разкъсно-контузни травми, фрактури на ребра и кръвоизливи в мозъка, които довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност и фатален край. 

Магистратите признаха нападателя за виновен в умишлено умъртвяване с особена жестокост  и го осъдиха да изтърпи присъдата при първоначален „строг режим“.  Съдът постанови още  подсъдимият да заплати на сина на убития 100 000 лева обезщетение,  на  съпругата на жертвата и на дъщеря му по 80 000 лева обезщетения, а също и разноските по делото.

Коментари

Задължително поле