15 години затвор за пенсионер, опитал да убие свой съселянин след запой

68-годишен жител на с. Дончево бе осъден от Добричкия окръжен съд на 15 г. затвор за опит за убийство на свой съселянин. Драмата се разиграла на 17 януари миналата година.

Сутринта подсъдимият Станчо поканил двама свои познати в дома си. Тримата се черпили с ракия до 16 ч, когато питието свършило. На финала пенсионерът се скарал с госта си Владимир заради цената на предстоящ ремонт в къщата.

Вбесен, домакинът се нахвърлил с юмруци на опонента си. Владимир с мъка успял да стигне до портата на двора, но Станчо го настигнал и му налетял с нож и чук. Минувач видял кървавата разпра и понечил да се намеси, но разяреният бияч го заплашил с чука. В това време по улицата минала кола.

Ужасена от гледката, шофьорката подала сигнал на тел. 112. Пристигналата линейка откарала безпомощния Владимир във варненската УМБАЛ "Св. Марина". Благодарение на бързата реакция на лекарите животът на пребития бил спасен.

Той прекарал 13 дни в болница, като претърпял операция на главата заради тежката лицева и черепно-мозъчна травма, получена от ударите с чук. Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна, съобщиха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле