15-годишният Иво Христов издаде четвъртата си книга

15-годишният писател Иво Христов представи новата си книга „Календарът на живота“ снощи в столичния клуб „Onix“.

Това е четвъртата му издадена книга в рамките на около две години. „Календарът на живота“ младият автор нарича „моята изстрадана история“. Той споделя, че в редовете на книгата може да бъде открито много от неговия собствен живот и опит.

На представянето на книгата присъстваха актьорите Момчил Степанов, Ивайло Захариев и Ники Станоев, водещата Наталия Симеонова, както и поетът Константин Трендафилов.

Сред участниците в представянето на книгата бяха и Мирян Костадинов, както и Никола Константинов от „Гласът на България“. Водеща на събитието беше Даяна от The Voice.

Части от романа „Календарът на живота“ четоха Ивайло Захариев и Момчил Степанов.

Първата творба на Иво Христов, сборникът със страшни разкази „Приятелите умират заедно“, той написва на 13 години след четири мозъчни операции. Иво страда от рядкото заболяване неврофиброматоза тип 2, при което организмът образува доброкачествени тумори.

Сборникът „Приятелите умират заедно“ включва пет дълги разказа за алчността, злобата и безотговорността на хората. В тях Иво споделя за болката и моментите на обезкуражаване, когато животът ти е застрашен. За волята и силата да вярваш и да се бориш. В обръщението си към читателя, след края на първия разказ той споделя, че е хубаво човек да се страхува мъничко и го призовава да прочете разказите му, за да разбере ще предизвикат ли те същото чувство и у него.

В началото на тази година Иво издаде втората си книга – криминалната новела „Животът не струва пари“, вдъхновена от сериала „Под прикритие“.

В нея той дава отговори на въпросите кое е най-важното в живота? Заблуда ли е, че това са парите? Ако е така, защо тогава се стремим така настървено към тях? И какво трябва да ни се случи, за да изживеем катарзис?

“Животът не струва пари” младият писател показал на актьора Любен Кънев (агента на ГДБОП Тодор Тодоров в “Под прикритие”), който харесал сюжета и бил готов дори да напише сценарий по него.

Не след дълго Иво Христов издава и третата си книга – „Тя е моя“, посветена на първата му любов и разочарование. В нея младият писател описва чувства като обич, страст, омраза, жажда за мъст. Всички провокират един мъж да извърши куп престъпления с ужасен изход.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.