15 детски градини и 20 млн. лв. за ремонти

Залагаме около 20 млн. лв. в проектобюджета за 2019 г. за цялостни реконструкции и строителство на 15 детски градини, като седем от тях вече започнаха. Те са в районите “Красно село”, “Искър”, “Подуяне”, “Лозенец”, “Студентски”, “Триадица”, “Витоша”, “Овча купел”, “Горна баня”, “Люлин”, “Изгрев”. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в новата сграда на 76-та детска градина “Сърничка” в столичния квартал “Младост” 4. По думите й от тази есен деца от 250 семейства могат да използват новата сграда на детската градина, която се намира до Бизнес парк – София.

“Сградата е за 10 групи, със специален корпус, с многофункционална сграда, със спортна зала, с всички необходими удобства - истински дворец на децата в Младост”, обясни Фандъкова. Тя посочи, че близо 4 млн. лв. са инвестициите, които са направени в детската градина.

Кметът допълни, че през 2019 г. предстои завършването на модернизацията на 26 училища и детски градини в западните и северните райони на града, заедно с Френската гимназия, която се намира в центъра на града.

Коментари

Задължително поле