15 деца от детска градина в Опака са под карантина заради учител заразен с COVID-19

Заради диагностициран с COVID-19 учител, карантинират 15 деца от детска градина в община Опака. Педагогът е един от 30-те случая на коронавирус, регистрирани в област Търговище през последното денонощие. В региона има и два смъртни случая, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

От всички нови случаи 12 са сред жители на община Търговище, 8 са тези в община Попово. В община Омуртаг новодиагностицирани са 6 души, а в община Опака - 4-ма.

Общият брой на хоспитализираните новозаболели е 11. Един от пациентите е настанен за лечение в МБАЛ - Русе, а всички останали се лекуват в болничните заведения на територията на областта.

Предписания за домашна карантина са получили 19 от диагностицираните лица. Сред тях е и учител в детска градина в община Опака, вследствие на което са карантинирани и 15 деца от контактна група.

В област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на COVID-19. В МБАЛ - Омуртаг са починали две жени на 68г. и на 79 г., със съпътстващи заболявания.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони