15 души са назначени за еколози в Община Свищов

Назначени са 15 души за еколози в Община Свищов. На новите кадри в петък са им били връчени удостоверенията за придобита професионална квалификация „Еколог“.

„През последните шест месеца те преминаха през различни обучения и след като издържаха успешно изпит, в понеделник 14 от тях започват работа на 6-месечен трудов договор към Общината. Това стана факт, благодарение на проекта „Младите хора в община Свищов – активни участници в местния трудов пазар”, информираха от кметската управа в крайдунавския град.

Проектът е на стойност 356 204 лева и е насочен към повишаване на квалификацията на 60 младежи и осигуряване на шестмесечна заетост на поне 54 от тях. За участие в разработката кандидатите трябвало да отговарят на няколко условия – да са на възраст от 15 до 30 години, да не са учили или работили през последните 4 месеца, да нямат регистрация в Дирекция „Бюро по труда” 12 месеца преди това и да имат документ за завършено минимум основно образование.

„Получилитудостоверения за „Еколог” бяха последната група, която се обучава по проекта и която премина изпит за придобиване на професионална квалификация. По-рано 10 лица завършиха успешно своя курс за специалността „Секретар”, 10 човека получиха удостоверение за „Помощник-организатор спортни дейности и прояви”, 10 за „Охранител” и още 15 лица станаха еколози”, съобщиха от общинското ръководство на Свищов.

От първите три групи на шестмесечен договор в Общината са назначени 42 лица. Последното п опълнение е от 14 човека. Така от всички завършили обучението, 56 лица ще имат осигурена работа на трудов договор.

„По този начин изпълняваме напълно условията на проекта. Най-хубавото обаче е, че самите хора са благодарни за тази възможност, която им се предоставя да се реализират като специалисти. Петима от новите служители ще започнат работа към кметствата по селата, а останалите в общинския център“, коментира Стоян Парашкевов, директор на дирекция „Административно-правно, информационно обслужване, управление на проекти и европейски въпроси” към общинската администрация в Свищов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.