На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

15 заведения за бързо хранене запечатани в Слънчев бряг Назначавали работници на високи заплати, без осигурителни декларации

Обектите затворени за 48 часа, дневните им обороти иззети

15 заведения за бързо хранене, магазини и павилиони за продажба на дюнери са запечатани в курорта Слънчев бряг. Това е станало при акция на данъчните в Бургас, съвместно със служители на Икономическа полиция, съобщи Христо Узунов, пресаташе на ТД на НАП в Бургас.

15-те търговски обекта са запечатани за 48 часа с цел обезпечаване на доказателства за ревизии, обясни Узунов. Екипи на данъчнитге и икономическите полицаи са проверили общо 60 обекта по време на акцията. 20 от тях са на бургаски фирми а останалите- собственост на фирми от столицата. Моментните им обороти са иззети от данъчните.

Става дума за фирми без дълготрайни материални активи, собственост на рискови лица, които трупат задължения- както данъци, така и осигуровки.

„Това е изключително рисков профил. Наблюдаваме близо 200 такива фирми, стопанисващи 600 обекта по мворето. Те нямат ДМА и са собственост на рискови лица. Във фирмите са назначени работници понякога на необичайно високи заплати но не се подават осигурителните декларации“, съобщи Пенка Жекова, директор на дирекция „Контрол“ в ТД на НАП.

От НАП Бургас уточняват, че поради липса на активи, натрупаните задължения не могат да бъдат обезпечени и затова отговорността по заплащане на задълженията ще бъде вменена на физическите лица, които реално стопанисват обектите, а не на рисковите собственици, които са малоимотни и в повечето случаи не предполагат за активната дейност на „техните обекти“.

От началото на юли по Южното Черноморие са извършени над 4 000 проверки като основната цел на кампанията на НАП е насърчаване на доброволното спазване на данъчното и осигурителното законодателство и създаване на равнопоставена бизнес среда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.