Крадлива рода мята камъни по полицаи Гюлините уличени в бракониерство

Момче прибра 35 000 от мераклии за женитба

Стартира програмата за летни студентски стажове в държавната администрация

Откраднаха 4 500 лв. от възрастен пчелар, докато продава мед

Ученият, събирал данни за потребители във Фейсбук, заяви, че е “изкупителна жертва”

Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви държавният глава

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

1,5 млн. лв. годишно излиза издръжката на Общинска полиция в Пловдив

Около 1,5 млн. лв. годишно струва на Пловдив издръжката на звеното “Общинска полиция” към Областна дирекция на МВР, което е от 62 души – 4 инспектори и 58 полицаи. Това стана ясно в понеделник при преподписване на договора между кмета на Пловдив Иван Тотев и шефа на ОДМВР старши комисар Христо Разсолков за 2017 г.

“През следващата година в общинския бюджет ще бъде заделена същата сума от 1,5 млн. лв. за издръжката на звеното полицаи, чиято основна задача е да се грижи за обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите и гостите на Пловдив в централната градска част и туристическите зони”, коментира кметът Тотев. В момента има 10 незаети щата в “Общинска полиция”, но предстои да бъдат назначени нови шестима служители, които в момента се обучават. От градската управа се ангажираха да осигурят пари в бюджета и за закупуването на един или два нови автомобила за нуждите на “Общинска полиция”, която засега разполага с автопарк от 6 коли и най-новата от тях е “Дачия” от 2014 г.

Пловдив корпоративни данъци

До края на 2016 г. всички 11 входно-изходни артерии на Пловдив ще бъдат оборудвани с камери за видеонаблюдение. “Следващата седмица ще внесем в Министерски съвет проект за създаване на първата у нас единна система за видеонаблюдение и общ координационен център, които ще покриват територията на цялата Пловдивска област”, заяви шефът на Областната дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков. Той допълни, че стойността на проекта е 6 млн. лв., които ще отидат основно за нови сървъри и софтуер. Системата ще е с общ софтуер и ще се изгради в няколко кръга. Община Пловдив вече е разработила такъв проект, включващ 11 входно-изходни артерии на града. Вторият етап ще обхване входно-изходните артерии на общините, а третият – на цялата област.

Очаква се системата да допринесе за по-добро опазване на обществения ред и сигурност на населението и до повишаване на разкриваемостта на престъпленията. Към проекта ще се интегрират локалните мрежи за видеонаблюдение, изградени в много населени места, след като се пригодят към единния софтуер.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.