На 27 март 2019 да почерпят

Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

1,5 млн. лв. годишно излиза издръжката на Общинска полиция в Пловдив

Около 1,5 млн. лв. годишно струва на Пловдив издръжката на звеното „Общинска полиция“ към Областна дирекция на МВР, което е от 62 души – 4 инспектори и 58 полицаи. Това стана ясно в понеделник при преподписване на договора между кмета на Пловдив Иван Тотев и шефа на ОДМВР старши комисар Христо Разсолков за 2017 г.

„През следващата година в общинския бюджет ще бъде заделена същата сума от 1,5 млн. лв. за издръжката на звеното полицаи, чиято основна задача е да се грижи за обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите и гостите на Пловдив в централната градска част и туристическите зони“, коментира кметът Тотев. В момента има 10 незаети щата в „Общинска полиция“, но предстои да бъдат назначени нови шестима служители, които в момента се обучават. От градската управа се ангажираха да осигурят пари в бюджета и за закупуването на един или два нови автомобила за нуждите на „Общинска полиция“, която засега разполага с автопарк от 6 коли и най-новата от тях е „Дачия“ от 2014 г.

Пловдив корпоративни данъци

До края на 2016 г. всички 11 входно-изходни артерии на Пловдив ще бъдат оборудвани с камери за видеонаблюдение. „Следващата седмица ще внесем в Министерски съвет проект за създаване на първата у нас единна система за видеонаблюдение и общ координационен център, които ще покриват територията на цялата Пловдивска област“, заяви шефът на Областната дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков. Той допълни, че стойността на проекта е 6 млн. лв., които ще отидат основно за нови сървъри и софтуер. Системата ще е с общ софтуер и ще се изгради в няколко кръга. Община Пловдив вече е разработила такъв проект, включващ 11 входно-изходни артерии на града. Вторият етап ще обхване входно-изходните артерии на общините, а третият – на цялата област.

Очаква се системата да допринесе за по-добро опазване на обществения ред и сигурност на населението и до повишаване на разкриваемостта на престъпленията. Към проекта ще се интегрират локалните мрежи за видеонаблюдение, изградени в много населени места, след като се пригодят към единния софтуер.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.