15 000 румънци идват във Варна за Великден

Командироват полицаи от северната ни съседка за празниците

Близо 15 000 румънци пристигат за Великден във Варна и комплексите край града. Заради наплива от 25 април до 1 май в морската столица ще бъдат командировани двама полицаи от северната ни съседка, които ще работят в съвместни екипи със служителите на Областната дирекция на МВР във Варна, съобщи комисар Илиян Илиев, началник отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР.

Заради оживлението в курортите на входовете им ще работят контролно-пропусквателни пунктове. Служители на реда ще охраняват всички църкви във Варна и областта, като най-осезаемо ще е присъствието им край Катедралния храм "Свето Успение Богородично", където ще бъде донесен благодатния огън от Румъния.

Ще се следи и за спокойствието по кварталите и в селата около града. На пътните артерии към автомагистрала "Хемус", Бургас и Добрич ще бъдат монтирани непрекъснато действащи камери за контрол на скоростта, допълни гл. инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция". В празничните дни ще има засилени проверки за предпазни колани, за употреба на алкохол и наркотици. За първи път тази година униформените ще дебнат и за пешеходци нарушители.

Коментари

Задължително поле