Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

150 души от Ловеч готови да се преместят в Пловдив и почнат работа в ТИЗ

Над 150 души от Ловеч и областта са готови да се преместят в Пловдив и да започнат работа в някоя от компаниите от ТИЗ („Тракия икономическа зона“). Това стана ясно на първата от поредицата срещи от инициативата „Информационни дни на кариерата“ за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от ТИЗ в района на Пловдив.

Огромният интерес към събитието ясно показва, че българинът е готов за трудова миграция, отчетоха организаторите от JobTiger, чиято инициатива е подкрепена от Община Пловдив, „Клъстер Тракия икономическа зона“ и фондация „Тръст за социална алтернатива“.

В Ловеч представители на „Сенсата Технолоджис“, „Либхер Хаусгерете – Марица“, „АББ България“, „Кауфланд“ и „Биомашиностроене“ презентираха свободните си позиции и изискванията към тях, като се разбра, че компаниите търсят работници с образование от основно до висше. Всеки кандидат имаше възможност да се срещне с работодателите, да остави автобиография или проведе предварително интервю. Залата в Ловеч се оказа твърде тясна, за да побере всички кандидати за работа. Част от тях признаха, че от дълго време са безработни и разчитат на пари, изпращани им от чужбина.

Тази събота от 10 до 13 часа в читалище „Зора“ в Сливен е втората среща от инициативата „Информационни дни на кариерата“. Работодателите от „Тракия икономическа зона“ ще посетят след това Стамболийски на 4 февруари, Монтана на 10-и и Бяла Слатина на 11-и.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.