150 лв. на месец за наем на гараж

В центъра на София цените достигат 200 евро

Във Велико Търново тарифите нараснаха с 20%

Наемите на гаражите в София най-често са около 100-150 лв. като основният критерий е квартала, в който се намират. В центъра на столицата наемите на гаражите достигат и 200 евро. Това се дължи на големия брой офиси и жилищни сгради и малкото свободни места за паркиране в центъра. Подобна е обаче ситуацията не само в София, а и в редица други големи градове на страната.

Наемите на гаражите във Велико Търново стигнаха до 150 лв. на месец и на практика вече гонят тарифите за наем на апартамент. Поскъпването е в сила и за клетки, които дори не са в центъра на старата столица, а голяма част от тях са в кварталите. Според брокери наемите са нараснали с над 20% през последните месеци заради голямото търсене на места за паркиране.

Оказва се, че търновци са готови да наемат гараж и на голямо разстояние от дома си, за да приберат скъпа кола или мотоциклет. Репортерска проверка установи, че цените на наемите варират, като най-ниските са 60 лв., а най-високите - 150 лв. Най-често помещенията се отдават под наем за около 80-100 лв. месечно.

“Гараж в болярския град може да се купи средно за 15 хил. лева”, уточняват брокери на недвижими имоти.

Всяка година в КАТ-Велико Търново се регистрират нови над 1000 автомобила, които тръгват по улиците и пътищата в областта. Десетки хиляди са тези, които се движат в старата столица. Проектиран за много по-малко автомобили, болярският град се задъхва от непрестанни задръствания и скандали за паркоместа. За последните десет години бяха построени много нови блокове, изкупени бяха хиляди апартаменти, а гаражите са в пъти по-малко и не достигат.

Коментари

Задължително поле