Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

1500 лв глоба за доктор, взел 600 лв рушвет от пациентка

Окръжният съд във Велико Търново постанови 1500 лв. глоба в полза на държавата за онкологът д-р Иван Попов за това, че миналата година на три пъти е поискал пари от болна жена. Лекарят взел от пациентката от Габрово общо 600 лв.

Решението на Темида е произнесено в понеделник след като магистратите са одобрили предложението на Окръжна прокуратура докторът да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание. На д-р Попов от Комплексния онкологичен център във Велико Търново му бе повдигнато обвинение по чл. 225 б от НК, гласящ, че който за извършена работа или оказана услуга получи имотна облага, която не му се следва, ако извършеното не съставлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода до 2 години и с глоба от 100 до 300 лева.

Прокуратурата обаче поиска медикът да отговоря по чл. 78а, който го освобождава от наказателна отговорност.

Д-р Иван Попов беше привлечен като обвиняем на 26 октомври миналата година за това, че в периода от 25 май до 30 юни 2016 г във Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, на три пъти, за извършена работа получил от мъж от Габрово и от майка му, която оперирал от рак, общо 600 лева. Първият транш от 300 лв. лекарят получил на 25 май за медицински преглед, хоспитализиране и оперативно лечение на рак на лявата гърда на възрастната жена. На 29 и 30 юни пък за насочване за извършване на медицински преглед, изследвания и лечение на габровката хирургът взел от нея общо 300 лева – по 150 лева на всяка от двете посочени дати.

Той бе заловен с белязани банкноти след като синът на пациентката се оплакал в полицията.
Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в старата столица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.