Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Започна подготовката за изложбата на цветята

Каракачанов: Премиерът и парламентът ще подкрепят въвеждането на доброволна служба

Ученици умуваха мото срещу СПИН

Осъдиха шуменец, пребил йеховист

1500 лева ще струва „печат” от цигара върху детска ръка

1500 лева ще струва на родителите на девойка „печат”, направен с гасене на цигара върху детска ръка. Играчката – плачка се разиграла през лятото на 2015 г. на детска площадка в Търговище. 15-годишно момиче, което е от друг град, гостувало на баба си. На трети август то било на площадката с познати и играели карти. Близо до тях имало група от по-малки деца, които се закачали с батковците и каките и ги дразнели. Двете групи си разменяли прякори, но не се стигнало до разправия. Час по-късно момиче от групата на големите отишло при малките и почнало да гаси цигара в ръцете на три деца.

Нямало обяснения за действията й, освен че искала да им направи „печати”, казала тя смеейки се. Едно от 9-годишните момичета Д. се разплакало и така било сварено от майка си, която дошла на мястото да го прибере. Родителите му подали жалба и била образувана преписка. Прокуратурата я прекратила и дала гостуващата девойка на Комисията за борба с противообщестевните прояви, където й наложили възпитателни мерки.

Съдебен лекар установил, че се касае за изгаряне II степен на дясната раменница на Д., което е причинило временно разстройство на здравето.

Родителите й завели граждански иск срещу тези на момичето, сложило „печатите”.

Районният съд в Търговище присъдил 500 лева обезщетение, а Окръжният го вдигна на 1500 лева. Съдът приема доводите, че на детето са причинени болки, нарушено е достойнството му и то продължавало да таи у себе си неприятни емоции от случилото се. Това, че непълнолетната извършителка била наказана още тогава от близките си, че съжалявала за стореното, не смекчило ситуацията.

Решението по казуса не подлежи на обжалване. Няма информация дали и родителите на другите две деца също са предявили съдебни претенции за обезщетения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „Родителите й завели граждански иск срещу тези на момичето, сложило „печатите”.“ – браво!

  2. Браво на съда.Нека в бъдеще да има винаги такива глоби и не само глоби но и нещо повече такива лигави олигрофени/ки/които безнаказано си играят с живота на помалки и по слаби деца.Стига с това криворазбрано -демокрация.Тя е чудно нещо за възпитания човек,но за такива подли -съд и то ефективен.Била малолетна Да но не е малолетна да гори телата на малките деца.Пратете я в сливенския затвор и по нейното тяло да и правят същите тези печати.Това не е човек и още повече момиче това извратенячка без подобна и няма животно с което да сравня тази гавра и нея.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.