1500 лв. глоба за шофьор - бияч на жена

Снимка: Архив

Пътен екшън в Шумен, при който шофьор се нахвърли и би жена зад волана, завърши с 1500 лв. глоба за проявата на хулиганство.

Районният съд в Шумен е освободил 29-годишният Иван Георгиев от наказателна отговорност и му налага административна санкция. Със сигурност мъжът ще плаща още, защото при проверка беше установено, че е с фалшива застраховка "Гражданска отговорност", колата му била и с изтекли холандски номера. За тези нарушения са му съставени актове.

Боят насред бул."Симеон Велики" в Шумен се разрази на 8 юни, когато водачът на "Опел" слязъл демонстративно и се нахвърлил върху 60-годишна жена в "Ситроен". Обиждал я, ругал я цветисто, ударил я по лицето, а после сритал автомобила й. Тя успяла да потегли, но той я застигнал и продължил с буйствата.

До хулиганските изстъпления се стигнало, защото Иван се почувствал засечен от колата на жената, обяснил той пред униформените. Той е от община Никола Козлево, съден и реабилитиран, и това го спасява от по-сериозно наказание. Решението на съда подлежи на обжалване и протест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право