1500 кандидати в битка за място в третия сезон на Hell’s Kitchen България

Близо 1500 кандидати премериха сили за участие в третия сезон на най-горещото кулинарно шоу в света Hell’s Kitchen България, като желаещите професионалисти бяха повече от миналата година. Кастингът приключи и вече са ясни готвачите, които ще се справят с трудните задачи и предизвикателства в Кухнята на Ада под зоркия поглед на шеф Виктор Ангелов. 18-те участници, които ще прекрачат прага на Hell’s Kitchen България на 25 февруари са изявени индивидуалисти, амбициозни, със сериозен опит в кухнята, но и доста емоционални.

„Hell’s Kitchen е шоу, което показва на зрителите не само истински кулинарни висоти и готвачи, които след края на сезона правят огромна крачка в развитието на своята кариера, но и е шоу отвъд точката на кипене. Не случайно мотото на третия сезон е „Емоции под налягане“. Със сигурност трябват сърце и душа, за да бъдеш истински професионалист в кухнята. Това ще очакваме да покажат участниците ни този път – наравно с кулинарните си умения и знания дали овладяването на емоциите в кухнята може да ги превърне в истински топ готвачи“, коментират продуцентите на Hell’s Kitchen България.

Всички 18-участници в третия сезон на Hell’s Kitchen се определят като състезателни натури и лидери, които ще се борят за 100-те хиляди лева и договор в ресторанта на шеф Ангелов със зъби и нокти. Сблъсъкът на индивидуалности, амбиция хъс, както и завиден опит в кухнята със сигурност ще ни осигури взривоопасни емоции и горещ кулинарен сезон.

Средната възраст на мъжкия отбор е малко преди Христовата – 30 години, като най-младият участник е на 24, а най-възрастният на 39 години, като повече от тях живеят и работят в чужбина.

Сред тях има шеф готвач в един от най-елитните хотели от веригата Джумейра в Лондон, готвил за много известни личности, сред които Джейсън Стейтъм и футболният отбор на Манчестър Юнайтед. Има главен готвач на 5-звезден круизен кораб на световната компания Вайкинг, няколко носители на награди от престижни кулинарни конкурси, шеф в топ френски ресторант със звезда Мишлен, както и шеф готвач на голям хотелски комплекс в Германия.

Артистични, мотивирани и самоуверени ще са мъжете в Hell’s Kitchen тази година. Готови са предизвикат себе си до краен предел, да постигнат още по-големи кулинарни висоти като се учат от най-добрия и бленуват за собствен ресторант, а един от тях мечтае Гордън Рамзи да прочете личната му книга с кулинарни рецепти.

Дамите няма да им отстъпват. Тяхната средна възраст е малко по-висока – 35 години, най-младата участничка също е на 24 години, а най-възрастната дама е на 51.

И те ще покажат висок кулинарен професионализъм и умения да се справят с напрежението в Кухнята на Ада. Сред участничките има истински ветеран в кухнята с 26 годишен опит, както и главни готвачи на големи български хотели. Дамите определят себе си като упорити и амбициозни, умеещи да се справят с предизвикателствата и да импровизират в кухнята. Артистични и със скрити таланти, сред които пеенето и народните танци. Интересното е, че почти всички мечтаят да скачат с парашут или с бънджи.

На въпроса как бихте описали шеф Виктор Ангелов и 18-те участника дават един и същи отговор – „респект и уважение“, за мнозина той е и любимият готвач, от който искат да се учат.

Този път Кухнята на Ада ще бъде завладяна и от красота – и мъжете, и жените има какво да покажат - атлетичност и дори зашеметяваща външност, характерна повече за някое модно шоу, отколкото за кървава кулинарна битка. Освен това повечето от претендентите за титлата топ готвач са необвързани.

Какви емоции ще ни донесе третото издание на Hell’s Kitchen България и дали това няма да е дзен сезона на шеф Ангелов ще разберем съвсем скоро само в ефира на Нова телевизия. Кой ще се превърне в любимия професионален готвач на България и дали ще се справи с високите изисквания на шеф Ангелов за баланс между умения и дисциплина в Кухнята на Ада ще видим от 25 февруари по Нова.

Очаквайте новия сезон на Hell’s Kitchen България от 25 февруари в 21.00 ч. по NOVA.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл