151 сигнала за силна музика, кючеци и маанета в Столипиново постъпили на тел. 112 през юли

Снимка: Архив

Общи 151 сигнала за среднощен шумов терор чрез силна музика, кючеци и маанета в ромския квартал „Столипиново” са постъпили само през месец юли на спешен телефон 112, откъдето са прехвърлени на намиращото се на територията на гетото полицейско управление. Това става ясно от справка, изготвена от Областна дирекция на МВР-Пловдив по разпореждане на нейния шеф старши комисар Атанас Илков.

Това прави средно по 5 сигнала на вечер, най-вече в периода между 22.00 и 01.00 часа, като във всички тези 151 случая на посочените адреси са изпратени полицейски автопатрули за извършване на проверки и предприемане на съответните мерки. При проверките са съставени 9 акта за установени административни нарушения по Закона за българските документи и три наказателни акта по Закона за МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане.

От Областна дирекция на МВР в града под тепетата уточняват, че съгласно Наредбата за осигуряване на обществения ред на територията на Община Пловдив е необходимо явяването и присъствието на представители на Общинския инспекторат, които да извършат замерване на нивото на шума в помещението и да вземат необходимите мерки, ако децибелите на шум надвишават съответните норми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.