1531 прокурори имат правото да гласуват в избора за член на колегията във ВСС

1531 прокурори имат правото да гласуват в днешния избор за член на Висшия съдебен съвет, съобщиха от пресцентъра на ВСС. 1312 от тях са заявили електронното дистанционно гласуване чрез интернет.

В 8.00 ч. в централното фоайе на Съдебната палата в гр. София, председателят на Общото събрание на прокурорите Виктор Малинов – прокурор във Върховна административна прокуратура, обяви началото на изборния ден за член на ВСС.

Той поясни, че в централното фоайе на Съдебната палата е избирателна секция № 1,  в която се гласува с хартиена бюлетина в прозрачна урна, и уточни за прокурорите, които ще упражнят своя вот електронно дистанционно, да запазят талона за гласуване по интернет, в случай, че изборът продължи на следващия ден – 27.09.2020 г.

Кандидат в изборната процедура е Евгени Иванов Иванов – прокурор във Военно-апелативна прокуратура.

Към 10:00 ч. общата избирателна активност е 21%, като са гласували 316 прокурори. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 25 прокурори, като избирателната активност 11,42 %.

Общото събрание на прокурорите определи на 19.09.2020 г. две избирателни секции за гласуване с хартиени бюлетини, и за гласуващите чрез информационната система за електронен избор. Изборният ден ще продължи до 18.00 ч. и ще се излъчва в реално време чрез интернет сайта на ВСС, раздел „Онлайн“. Чрез Единния портал за електронно правосъдие може да се проследи в реално време електронната избирателна активност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право