1559 лева събраха на благотворителен базар в Панагюрище в помощ на 19-годишната Александрина

1559 лева бяха събрани през уикенда на благотворителен базар в Панагюрище, а сумата ще бъде преведена по дарителската сметка на 19-годишната Александрина Кръстева, дъщеря на бившата шампионка и националка по художествена гимнастика Юлия Байчева.

4pl4007-1Младото момиче е с диагноза остра лимфобластна левкемия. След опит да бъде лекувана в България се установява, че може да бъде спасена само с присаждане на костен мозък в чужбина. Интервенцията и съпътстващото лечение струват 250 хиляди лева, с които семейството на Алекс не разполага.

Тогава на помощ се притичат добри хора от цялата страна, сред които и три дами от Панагюрище - Лидия Немигенчева, Петя Кабланова и Дима Попова, които организират благотворителната акция в градчето в полите на Средна гора.

4pl4007-2На базара, който ще продължи и през тази седмица, се продаваше всичко - книги, цветя, вкусни домашно приготвени сладки и сувенири, дарени от десетки панагюрци, които подпомогнаха животоспасителната кауза. "Благодаря на всички, подкрепили каузата за Александрина!

Благодаря на хората, които откликнаха на молбата ни за цветя и направат

а на сладки!", написа в профила си в социалните мрежи Лидия Немигенчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България