Земетресение с магнитуд 5,1 в югоизточния турски окръг Адъяман, има пострадали

Фокус за всякакви претенции Новият модел е по-просторен и по-лек

Желяз Андреев: Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българите

Напрежение по гръцките острови в Егейско море заради мигрантите

Хасан Адемов: Нужна е кардинална промяна в подпомагането на хора с увреждания

Европейските страни и САЩ постигнаха съгласие за условията на ядрената сделка в Иран

Макрон: Тръмп и аз сме гарантите на световния ред

Декларацията от срещата ЕС-Западни Балкани ще бъде подписана само от 28-те страни-членки

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Какви разказва полицай на сексолог?

Валентин Радев: Ще увеличим хората при охрана на мачовете

Адвокатът на мъжа, хвърлил бомба срещу полицайка: Йордан Исаев иска да сключи споразумение с прокуратурата

Фенът, който рани полицайката: Много съжалявам!

Нинова: Високата заплата на депутатите не попречи на „Суджукгейт“ и „Хасовогейт“ Възнагражденията не се дават, за да не се краде, допълни лидерът на БСП

Адвокатът на бомбаджията: Друг човек му я е подал, бутнали го докато хвърля

158 учени от 34 университета от цял свят идват в Пловдив за „Паисиевите четения 2017”

158 учени, представители на 34 университета и образователни институции от цял свят се събират в Пловдив за участие в международната научна конференция „Паисиеви четения 2017”, която ще се проведе този четвъртък и петък.

Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” е домакин на форума, чието мото тази година е „Безпокойства на хуманизма: филологията – застрашена, необходима, неотстранима“. Научните трудове на участниците в конференцията, сред които личат имената на повече от 20 докторанти, са посветени на вече покойния Цветан Тодоров – българо-френски философ и литературовед, лингвист, семиотик, литературен критик, историк на философската мисъл и културолог. „Паисиеви четения 2017“ е единствената по рода си научна конференция в България, която се фокусира до изчепателност върху българската, на останалите славянски народи и световната литература от всички епохи, развоя на езика и езикознанието. Научните трудове не остават в затворената професионална общност на съответното издание на форума, а биват включвани в сборници на родния език на авторите и на английски език, публикуват се на хартия и онлайн, така че да станат достояние учените от цял свят, коментират организаторите.

В четвъртък в зала „Съединение” на Регионалния исторически музей (РИМ) в Пловдив започва още една двудневна международна научна конференция, която е на тема „Съвременната святост: история, образи, символи, практики” и е организирана от катедра „Теология” към Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. В нея участие ще вземат преподаватели и научни работници от Русия, Гърция, Сърбия, Полша, Италия и България. Чуждестранните гости, богослови, историци, хуманитаристи и др. ще представят своите проучвания в секциите: „История на светостта“: „Образи на светостта“, „Символи на светостта“, „Практики на светостта“ и „Философски и антропологични аспекти на светостта“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.