16-годишен отива на съд за грабежи и кражба

16-годишен възпитаник на социален дом ще бъде съден за два грабежа и кражба, съобщиха от Варненската районна прокуратура. Георги М. извършил трите престъпления за един месец, малко след като с решение на съда бил настанен в интернат, тъй като родителите му не се грижели за него.

На 18 юни вечерта младежът причакал мъж пред дома му, ударил го с юмрук по тила и издърпал от джоба му мобилен телефон и калъф с 2 банкови карти и документи. Месец по-късно Георги насила отнел портфейла на друг мъж, в който имало 500 лв. Похарчил набързо парите.

На следващия ден видял в интернет зала свой познат, който споделил, че у дома му няма вода. Георги предложил да отидат до жилището на майка му и да ползва нейната баня. Хванали такси, но щом пристигнали на адреса, момчето грабнало намиращия се на таблото на колата таблет и побягнало, без да плати. След броени часове продало плячката.

Делото срещу Георги М. ще се гледа през януари догодина. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 3 г. лишаване от свобода, тъй като е непълнолетен.

Коментари

Задължително поле