16-годишен спечели 3 млн. долара и заяви: Ще си купя бюро

16-годишен американски тийнейджър вече е милионер, след като спечели световното първенство по видеоиграта „Fortnite“. Кайл "Bugha" Гирсдорф прибра внушителната сума от 3 милиона долара. Надпреварата се състоя в Ню Йорк. В нея участваха общо 100 души от цял свят, както и 40 млн. геймъри в предварителните кръгове. Младокът спечели с 50 хил. долара повече от тенисистът Нова Джокович за титлата му на турнира "Уимбълдън".

"Първото нещо, което ще направя с парите е да си купя ново бюро - каза 16-годишният милионер. - Сега играя в ъгъла на стаята си на една малка маса, а мониторът виси от стената. Мисля, че имам нужда от повече пространство".

Американецът учи в гимназията "Pottsgrove" в Пенсилвания. Отделя по 60 минути на ден за домашните и поне 6 часа за „Fortnite“.

"Родителите ми бяха скептично настроени за времето, което влагах в играта, защото мислеха, че пропускам по-важни неща в живота ми, но след като разбраха, че това може да е действителната ми кариера, започнаха да ме подкрепят много повече", добавя "Bugha".

„Fortnite“ е една от най-популярните игри в световен мащаб. Световното първенство съвпадна с втората годишнина от нейното излизане, а потребителите й вече наброяват 250 милиона души.

Снимка: Twitter

Коментари

Задължително поле