1,6 г затвор за мним представител на омбудсмана, мамил старци

Снимка: Архив

Районният съд в Горна Оряховица постанови 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим в затвор или затворническо общежитие за мним представител на омбудсмана, който мамил старци. 57-годишният Милорад Личов от видинското село Дреновец ограбвал възрастни хора като ги лъжел, че започва смяна на лева с еврото. Той обяснявал на пенсионерите, че има за задача да обиколи възрастните и самотноживеещи хора, които да му предадат наличните си средства, за да бъдат обменени в евро, и така те ще получат почти двойно по-високи суми.

След като бил спипан злосторникът се признал за виновен за това, че на 13 август миналата година в железничарския град при условията на опасен рецидив по тази схема завлякъл 79-годишната Денка Пенева. Личов причакал бабата пред кварталния магазин, заговорил я и след като казал, че е от кабинета на омбудсмана, тя го поканила в дома си. Доверчивата стопанка освен наличните 160 лв. му предала и златни накити на стойност 608 лв, които след това трябвало да получи в евро в еквивалент в сградата на общината. Общият размер на плячката на мошеника възлизала на 768 лв.

След жалба на потърпевшата в полицията, горнооряховски криминалисти разкрили и заловили извършителя. Наказанието му е наложено след споразумение с Районната прокуратура в железничарския град. То има качеството на влязла в сила присъда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.