ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

16 месеца затвор за баща и син, нанесли телесни повреди на полицаи в Столипиново

На 16 месеца лишаване от свобода бяха осъдени от Районния съд в Пловдив осъдени 47-годишният Румен Маринов и 26-годишният му син Николай Маринов за нанесен побой над полицейски служители, като посегателството е извършено на 23 март 2017 година в района на последна спирка на градския транспорт в ромския квартал „Столипиново”. Циганите баща и син бяха признати за виновни за това, че в съучастие като съизвършители са употребили сила с цел да принудят орган на властта – двама полицейски служители от Областна дирекция на МВР-Пловдив, да не извършат проверка за установяване на самоличността на лица, нарушаващи обществения ред – престъпление по чл. 269 ал.1 във връзка с чл.20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, и за това, че са причинили на двама полицейски служители леки телесни повреди при изпълнение на службата им – престъпление по чл. 131 ал. 2 във връзка с чл. 130 от НК.

Румен Маринов е осъден и за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Той ще лежи година и 4 месеца в Пловдивския затвор при първоначален общ режим, докато синът му Николай Маринов ще изтърпява присъдата си при първоначален строг режим. Освен това 26-годишният циганин ще излежи и отделно наказание от още две години лишаване от свобода, наложени му по условна присъда, понеже горепосочените деяния са извършени в изпитателния срок. Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като Румен и Николай Маринов са признали вината си и затова присъдите им са намалени с по 1/3.

На 23 март 2017 г. Румен и Николай Маринови събрали роднини и приятели от Столипиново, за да ги почерпят за раждането на своя внук и син на улица „Крайна” на последна спирка на автобусите от градския транспорт. Около 11,30 часа жител на квартала подал сигнал на тел. 112 за прекалено силна музика и двама полицейски служители отишли на проверка, като на място разбрали, че става дума за семейно тържество. Обвиняемите дори били наели дисководещ, който използвал мощна озвучителна уредба. Полицаите ги предупредили да намалят музиката, като им дали срок от 15 минути, който обаче не бил спазен. Поради неизпълнение на разпореждането, служителите на МВР поискали личната карта на Румен Маринов, но той отказал да им я даде и ги заплашил, че „ще ги уволни“. Те се опитали да го отведат до полицейския автомобил, при което Румен Маринов започнал да ги дърпа, бута и да буйства. През това време Николай Маринов ударил единият от полицаите в областта на лицето, с което му причинил контузия на дясното око. След това Румен Маринов нанесъл удари в областта на тялото на другия полицейски служител, с което му причинил травматични отоци и кръвонасядания, пише в обвинителния акт на Районна прокуратура-Пловдив. После двамата цигани напуснали местопроизшествието и се укрили се от органите на МВР, но по-късно били задържани. Понастоящем побойниците баща и син се намират в затвора в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете