Масови арести след атаки срещу роми в Париж

Красимир Каракачанов: Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта

Главният прокурор на Турция и заместничката му в музей „Етъра” опитаха как се тъче

Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“ Предстоят довършителни дейности по озеленяването

Възпоменание пред Паметника на Одринската епопея в Деня на Тракия (СНИМКИ)

Административният капацитет в България сe е подобрил с над 4% Това сочат резултатите от национално проучване „Индекс на административния капацитет на държавната администрация” на Стопанска академия

Апелативният съд обяви за решаване дело за пране на пари срещу трима сливенци

Това ли наричате футбол?

Пламен Таушанов, БАЗП: Над 15 000 българи умират годишно заради замърсяването на въздуха

Мария Захарова: САЩ трябва да спрат да тормозят венецуелския народ със санкции

Момчета потрошиха площадка, камери ги записаха

Англия с жалба до УЕФА, заради маймунски звуци

Обезопасяват парка „Борово око” в Търговище По предписание се премахват стари дървета и се засаждат нови видове

Възможности за студентски бригади във Великобритания представиха в Стопанска академия

Роналдо: Спокойно, готов съм до седмица

1,6 млрд. лв. повече приходи събраха НАП и митниците за година

През първите девет месеца на годината увеличението на приходите, събрани от Националната агенция по приходите (НАП) и Агенция “Митници” е над 1,612 млрд. лв. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред членовете на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

“В края на август има 860 млн. лв. номинално нарастване на приходите към централния бюджет, а номиналният ръст към края на септември вече отива на 1,34 млрд.лв.”, допълни Горанов.
По думите му основен дял имат постъпленията от НАП и митниците, като ръстът на ДДС към края на септември е 513 млн. лв. , което е 8%, а ръстът на данък общ доход на физическите лица е 165 млн. лв.
“Не можем да твърдим, че проблемът с контрабандата е преодолян, но година след година нещата се подобряват”, заяви Горанов. Според него Закон за търговията с горива ще изсветли бранша. Днес той ще се срещне с представителите на Българската петролна и газова асоциация.

Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова също заяви, че горивата са един от рисковите браншове и ведомството й полагало големи усилия против измамите в този сектор. През тази година към момента данъчните са извършили 184 проверки на лица, декларирали съдове за съхранение на горива, при които са съставили 84 акта за нарушение, добави Димитрова.

Преди седмица пред Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата бе излушан и председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев. Тогава той отново припомни, че по официални данни на Министерството на финансите за се губят около 1 млрд. лв. акциз от горива. Златев допълни, че вносителите имат 40% пазарен дял, а плащат 20% от събраните данъци – тоест всеки втори внесен литър е без заплатени данъци през 2015 г. и това нещо е констатирано и на доклад на Министерството на финансите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Събрали са повече от на дедо -ч-е-п-а-. Лесно е да направиш бюджета така, че да имаш излишък. Важното е в сумарно изражение колко повече е събрано от миналата година. Номерата ги мятайте на лошия матриял.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.