В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

16 учители от САЩ посетиха Пловдив

Снимки: Николай Спасов
2pl4020-3
Снимки: Николай Спасов

Делегация от 16 учители от САЩ посети Пловдив за среща с представители на общинското ръководство и администрация в рамките на провеждащия се в момента летен семинар, организиран от Българо-американската комисия „Фулбрайт” за образователен обмен, която развива успешно своята дейност повече от 20 години. От  9 юли до 5 август американски преподаватели с различни специалности участват в семинар на тема „България в контекста на предизвикателствата, свързани с миграцията и европейските политики на сближаване“. Група от 16 учители заедно с членове на Комисията, водени от Анжела Родел, директор на „Фулбрайт” за България, бяха на визита в Пловдив. Богата им програма включваше още провеждане на лекция „Политиките на представители на Българската диаспора, установили се в България“, дискусия с представители  на МОН и инж. Димитър Георгиев, почетен консул на Украйна в Пловдив, среща с преподаватели от ПУ „Паисий Хилендарски“, обиколка с гид на Стария град,  посещение в Етнографския музей, разглеждане на  Малката Базилика на Филипопол, в която в края на деня бе изнесен концерт от възпитаници на АМТИИ.

Идеята на организаторите за посещението в Пловдив бе да се запознаят американските гости с  представители на едно много добре работещо представителство на местната власт и да получат както обща информация за дейността на общината в областта на образованието, културата и туризма, така и да бъдат запознати с политиката на привличане на чуждестранни работници и представители на българската диаспора в чужбина, тъй като темата на семинара засяга миграцията. Част от въпросите на гостите бяха свързани със спечелената титла Пловдив – Европейска столица на културата 2019, политиките в областта на туризма, богатото културно-историческо наследство на града, събитията от Културния календар  и други. На финала на срещата, всички гости получиха традиционни рекламни материали на Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.