Иззеха автомобила, в който се е возила Юлия Скрипал

Доналд Тръмп подкрепи смъртни присъди за наркодилърите

Южна Корея и САЩ заявиха, че ще възобновят съвместните военни учения

Астрономическата пролет настъпва днес в 18 часа и 15 минути

Си Дзинпин: Само социализмът може да спаси Китай

Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

16 учители от САЩ посетиха Пловдив

Снимки: Николай Спасов
2pl4020-3
Снимки: Николай Спасов

Делегация от 16 учители от САЩ посети Пловдив за среща с представители на общинското ръководство и администрация в рамките на провеждащия се в момента летен семинар, организиран от Българо-американската комисия „Фулбрайт” за образователен обмен, която развива успешно своята дейност повече от 20 години. От  9 юли до 5 август американски преподаватели с различни специалности участват в семинар на тема „България в контекста на предизвикателствата, свързани с миграцията и европейските политики на сближаване“. Група от 16 учители заедно с членове на Комисията, водени от Анжела Родел, директор на „Фулбрайт” за България, бяха на визита в Пловдив. Богата им програма включваше още провеждане на лекция „Политиките на представители на Българската диаспора, установили се в България“, дискусия с представители  на МОН и инж. Димитър Георгиев, почетен консул на Украйна в Пловдив, среща с преподаватели от ПУ „Паисий Хилендарски“, обиколка с гид на Стария град,  посещение в Етнографския музей, разглеждане на  Малката Базилика на Филипопол, в която в края на деня бе изнесен концерт от възпитаници на АМТИИ.

Идеята на организаторите за посещението в Пловдив бе да се запознаят американските гости с  представители на едно много добре работещо представителство на местната власт и да получат както обща информация за дейността на общината в областта на образованието, културата и туризма, така и да бъдат запознати с политиката на привличане на чуждестранни работници и представители на българската диаспора в чужбина, тъй като темата на семинара засяга миграцията. Част от въпросите на гостите бяха свързани със спечелената титла Пловдив – Европейска столица на културата 2019, политиките в областта на туризма, богатото културно-историческо наследство на града, събитията от Културния календар  и други. На финала на срещата, всички гости получиха традиционни рекламни материали на Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.