Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

16 951 500 лв. с ДДС за броене на природа в България

Снимка Пламен Стоименов

Ще се брои всичко – птици, бозайници, насекоми, земноводни, растения, степи, поляни, без значение дали това попада във ваши имоти или в държавни имоти. Досега „зелените природозащитници“ много пъти ни броиха природата. Резултатът е, че хората, които са си опазили природата, за да може да бъде тя преброена, се оказаха най-виновни и търпят икономически геноцид – от пеленачетата до пенсионерите на преклонна възраст, алармират от Национална асоциация „Българско Черноморие“ (НАБЧ).

Отново „Зелените природозащитници“ се разлютиха! Вдигат протести, искали да пазят Пирин? Ще има ли мераклии от протестиращите пазачи на Пирин да усвоят 16 951 500 лв.? Протесът против втората кабинка в Банско не е ли част от план за усвояване на 16 951 500 лв. за броене на природа?

От месец август Изпълнителната агенция по околна среда е обявила поръчка на стойност 16 951 500 лв. за избор на изпълнител, който да ни брои … природата. Подготовката за тази поръчка от Изпълнителната агенция по околна среда е започнала доста преди месец септември 2017 г. Дали критериите са разработвани съвместно със зелената мафия си остава тайна. Факт е, че през същия месец август зеленият октопод агресивно принуди МОСВ съвместно да „преброят“ „понто-сарматските степи“. На около 3000 собственика им „преброиха“ степите така, че хората останаха фактически без имоти, а зелената мафия не върна прибраните пари за нeкадърно написания план за управление за ЗЗ „Комплекс Калиакра“, ЗЗ „Калиакра“ и ЗЗ „Белите скали“. С един куршум два заека! Хем взеха парите, хем разгониха хорицата от техните имоти!

В лятната акция се видя, че преброителите са водачите на коалиция „За да остане природа в България“. Преброителите бяха активно подкрепяни от медийната група „Икономедия“.

Отново държавата по задължение към Европейските директиви за местообитанията и птиците ще даде 16 951 500 лв. за броене на природа! От тези пари, спечелилият поръчката ще даде пари и за медийно отразяване!!! Зеления октопод ще протестира на 04.01.2018 г. против втори лифт в Пирин, защото щели да бъдат унищожени „много голям брой вековни мури“. „Естествено“, монополът върху знанието за вековните мури е притежавано единствено от зеления октопод, както и знанието за „понто-сарматските степи“, лалугери, жълтокоремна бумка, черен щъркел и т.н.

С помощта на „Икономедия“ и техни сателитни интернет страници се обяснява как зеленият октопод най-вероятно е родил природата и той е единственият неин притежател, а хората трябва да бъдат разгонени извън пределите на България.

Истина е, че структури на коалиция „За да остане природа в България“, чрез консорциуми или друг вид хамелионщини, трябва да се докопат до 16 951 500 лв. Колко десетки или стотици хиляди хора в България ще останат без имоти след броенето от тези преброители не се знае!

Истина е, че сега поръчката обхваща: „Анализи и проучвания на видовете птици в България”, „Анализи и проучвания на видовете и типовете местообитания в България” и „Контрол и валидиране на резултатите от извършените анализи и проучвания на видовете и природните местообитания в България“. Това значи, че ако спечелилият поръчката е недобросъвестен, за обществото ще остане в тайна кой и какво е преброил в неговия имот; преброителят ще има право да анализира дали тези имоти трябва да се национализат или не, кой ще използва имота след това. Контрола по броенето и анализа ще се извършва от самия преброител- анализатор.

Истина е, че през 2013-2015 г., Изпълнителна агенция по околна среда плати на фирма „ЕНВЕКО“ ДЗЗД 1 128 000 лв. с ДДС за теренни проучвания на разпространение и численост на гнездящите видове птици в България (доста голямо съвпадение с предмета на по-горе коментираната поръчка). Данните от това проучване- картен материал, численост, видове и други, които трябва да са публични не могат да бъдат открити в агенцията. От това преброяване не ни е известно някой да е бил прокуден от имота си. Това е така, защото проучването е осъществено от фирма, а не от „природозащитна” организация, която има интерес данните от проучването да са такива, че „природозащитната“ й дейност да може да се разпространява във все по-големи и по-големи територии. Това си е конфликт на интереси. Владеенето на големи територии от „природозащитни“ НПО, довежда до тоталната зависимост на живота на хората, живеещи в тези територии от политическите интереси на тези НПО. „Природозащитни“ НПО- придобиване на финансови средства от данъкоплатеца, с които да се осъществява политически терор върху същия данъкоплатец.

Природата е само повод, причината са парите, а целта е властта.

Ако прокуратурата извършва превантивна дейност, то трябва да се самосезира и да разследва има ли връзка между „природозащитните протести“ против изграждане на втори кабинков лифт в Банско и тяхното влияние за спечелване на 16 951 500 лв., от участници в същите протести.

НАБЧ публично заявява, че очаква покана за осъществяване на обществен контрол по изпълнение на обявената поръчка за 16 951 500 лв. Контрола ще се осъществява от собственика/ползвателя на имота.

НАБЧ се обръща към „протестиращите природозащитници” против изграждането на втора кабинка в Банско, преди участието си в протеста, да заявят публично дали ще участват ли или не за спечелването на 16 951 500 лв. от Изпълнителна агенция по околна среда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И после се чудите защо скачат екологчетата като ощипани при всеки опит държавата да въдвори ред и да защити интереса на обикновените българи дето си плащаме чинно данъците. Тия Еколози колко данъци са платили на тия милиони? Я дайте да видим. Само прибират пари и ни правят на маймуни.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.