Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Доналд Туск ще бъде на обиколка в Западните Балкани следващата седмица

Ученици и студенти от Бургас се потопиха в света на сериала „От местопрестъплението“

Цветан Цветанов проведе среща с представители на Фондация „Америка за България“

Връщат дело срещу Огнян Стефанов Журналистът взел пари на ръка по поръчка на банкера-беглец Цветан Василев

Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Спецсъдът реши: Кметицата на „Младост“ остава в ареста Заместничката на Десислава Иванчева – Биляна Петрова и посредникът в схемата Петко Дюлгеров също ще бъдат зад решетките

В Берлин обезвредиха бомбата от Втората световна война

Опашка от ценители на изложба на Вежди в Люксембург Скулптурите са подредени в Галерия 88

Установиха салмонелна инфекция в старозагорска детска градина

И Румъния мести посолството си в Ерусалим Президентът Йоханис не бил информиран

Другият пострадал полицай: Хвръкна ми шапката и започнах да плюя стъкла

160 000 кв. м нови офис площи пускат в експлоатация в София

160 000 квадратни метра нови офис площи пускат в експлоатация в София през 2017 г. Обемът ново строителство е рекорден за последните пет години, показват данни на консултантската компания Фортън, предоставени на „Труд“.

Оттам коментират, че близо 1/3 от обема на новите офис площи вече е отдаден под наем, а проекти в столицата само отчасти ще възстановят баланса между търсене и предлагане. За сравнение през 2016 г. наетата офис квадратура е била 135 500 кв. м.

От 2014 г. насам наблюдаваме възстановяване на търсенето на офис площи, като годишно обемът заети офиси в София, отдадени под наем или за собствено ползване, се движи между 126 000 и 154 000 кв. м. Експерти от Фортън очакват този тренд да се запази и през 2017 г. предвид продължаващото търсене на наематели.

„Ръстът в предлагането ще се отрази благоприятно на наемния пазар на офиси през 2017 г. от гледна точка на по-големия избор на първокласни площи. Много компании от ключовите за офис пазара индустрии планират разширение на бизнеса си, отделно от това навлизат и нови дружества, така че очакваме поредна силна година за наемния пазар“, коментира Станимира Пашова, мениджър „Офис площи“ в компанията.

Голяма част от сградите, които ще бъдат завършени тази година, са с отдаваема площ над 10 000 кв. м, което задоволява търсенето на големи наематели с опция за бъдещи разширения на заетите от тях площи. Става въпрос за проекти като офисните части на Millenium Center (25 000 кв. м) и на City Tower (34 000 кв. м), както и за Expo 2000 – Part 4 (13 200 кв. м), BSR Offices – Part 2 (17 300 кв. м), Polygraphia Office Center – Part 2 (10 000 кв. м), Ellipse Tower (11 000 кв. м), ProGrafix Office Building (9 700 кв. м), Intko Offices (13 500 кв. м).

На пазара на търговски площи не се очаква завършването на големи проекти през тази година, което ще ограничи конкуренцията на пазара между съществуващите търговски центрове и ритейл паркове. Нови площи се очакват едва през 2019-2020 г. с планираното завършване на проектите Grand Kanyon и Sofia Square на Garanti Koza.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.