1600 лв. награден фонд на националния конкурс за поезия „Добромир Тонев”, победителят взема 600 лв.

1600 лв. е общият награден фонд на националния конкурс за поезия „Добромир Тонев”, осигурен от Община Пловдив и партньорите й. Победителят в седмото издание на конкурса за автори до 45-годишна възраст ще получи 600 лв. и грамота, а класираните на второ и трето място ще вземат съответно 400 и 200 лв. 300 лв. пък е наградата на Радио Пловдив за най-добрия млад поет, а ПУ „Паисий Хилендарски” ще даде 100 лв. премия за най-добрия майстор на четиристишия сред студентите у нас.

Конкурсът „Добромир Тонев” е анонимен, темата – свободна, а всеки участник може да представи от 1 до 3 свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса – 1 септември, и не са участвали в други подобни конкурси.

Крайният срок за изпращане на творбите в дирекция „Култура и културно наследство” на Община Пловдив е 29 септември. Церемонията по награждаване на победителите в конкурса за поезия ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на Добромир Тонев - 14 октомври (събота) от 18 часа в книжарница „Хермес Централ“ на Главната улица в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура