17-годишен загина, друг с опасност за живота след катастрофа на неправоспособно момче

Младежите катастрофирали на мокър път с наета кола

17-годишно момче е издъхнало, а негов връстник е в реанимация със счупен шиен прешлен, след като 18-годишен неправоспособен загубил контрол над „Мини Купър” и ударил колата в насрещно идващ автомобил. Трагедията е станала към 23,50 часа в четвъртък, на пътя Омуртаг – Котел.

18-годишният взел наетата от баща му кола и качил двама приятели да ги вози в посока Котел. Малко след излизане от Омуртаг, на мокър път, момчето загубило контрол над автомобила и след десен завой той навлязъл в насрещната лента, където се ударил във „Фолксваген Голф”. Ударът бил толкова жесток, че наетата кола буквално била помляна и се наложило да я режат, за да извадят ранените момчета.

Малко след транспортирането в болницата в Търговище починало момчето, което се возело на предната седалка.

Младежът, който бил отзад, е със счупен шиен прешлен и е извикан неврохирург за консултации. Има и фрактура на единия крак.

18-годишният водач е приет в хирургия с охлузни рани. В същото отделение е и 32-годишният шофьор на ударената от него кола. Към момента няма данни да има опасност за живота им.

Сутринта в петък пред Спешна помощ в Търговище имаше десетки роднини и приятели на момчетата, които са били в злополучния катастрофирал автомобил. Хората плачеха и виеха и се наложи полицията да отвори коридор, в който да могат да влизат линейките и пациентите.

Коментари

Задължително поле