Прабългарите отново в лукс в „Игри на волята“ Траки ще спят в рибарската хижа, красивите Славяни отиват на безлюдния плаж

Забравен багаж спря движението на метрото до летище София

Наградите “Еми”: Бесен феминизъм и трансджендър активизъм

Руски свещеници протестираха срещу управлението на Путин

ЕС да разпределя бежанци по квоти

Русия издирва американски информатор

Мъжът, откраднал картини на Майстора: Много съжалявам, че съм влизал в тази къща

Таен руски чат без американци Политици и бизнесмени заключиха телефоните си

Гостуване в Горна Оряховица носи трофеи на ЦСКА

Президентът Радев: Крайно време е България да се включи в европейските програми за въгледобивни региони в преход

На какви почивки имате право, когато работите на компютър

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 24 септември 2019

Президентът Радев в Ню Йорк: България и САЩ са стратегически съюзници и не следва да има ограничение за визите

39% от семейния бизнес е в търговията 104 хил. са фамилните предприятия в страната

Барикадиралият се мъж в блок в София заплашвал с убийство собственик на охранителна фирма

17 и 19 юни ще са неучебни за всички училища заради матурите 16 хиляди квестори ще следят изпитите на 61 223 ученици

17 и 19 юни ще са неучебни дни за всички училища, заради провеждането на матурите за седмокласниците. Това каза зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на пресконференция в Министерство на образованието и науката, свързана с предстоящото провеждане на Национално външно оценяване в 7-и клас.

„Квесторите са и от други училища. Това е една от причините 17 и 19 юни да бъдат обявени за неучебни дни за всички училища“, каза Михайлова, като подчерта, че 21 юни ще бъде учебен ден.

61 223 са учениците, които се очаква да се явят на Националното външно оценяване. Те ще полагат изпит в 1 696 училища, в 4 930 зали, под надзора на 16 хил. квестори.

На 17 юни ще се проведе изпитът по български език, на 19 юни – по математика, на 21 юни ще бъде изпитът по чужд език, който се заявява по желание, обясни Таня Михайлова.

Михайлова обясни и кои са новите моменти при изпита тази година. Например, всеки изпитен комплект ще има свой уникален баркод, а учениците трябва да пишат с черен химикал. За разлика от предни години изпитните комплекти, или листата върху които ще пишат децата ще бъдат получени в училищата.

От гледна точка на организацията часът на провеждане на Националното външно оценяване е 09.00 часа. Това важи и за изпита по български език и литература и за математика. Учениците трябва да бъдат най-късно в училищата в 08.30 часа. Квесторите трябва да се явят 1 час по-рано и да са заели местата си. А учениците трябва да са заели местата си не по-късно от 08.45 часа“, посочи Михайлова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.