17 месеца затвор за фалшиви евро и наркотици

Снимка: БТВ

Приятелка на осъдения опита да му достави хероин в ареста

17 месеца затвор при строг режим прие да изтърпи Деян Тасков (32г.), който сключи споразумение с прокуратурата в Търговище. Младият мъж се призна за виновен за прокарване в обръщение на фалшиви банкноти евро и притежание на наркотици, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна. Престъпленията, за които е постигнал споразумение са от януари 2017 г., когато опитал да плати в игрална зала с 2 банкноти от по 20 евро, които били фалшиви. При претърсване в колата му пък били намерени над 8 грама амфетамин и метамфетамин.

Младият мъж, който е родом от Търговище, но с адресна регистрация във Варна, беше пуснат от ареста, докато се чакаха експертизите на наркотичните вещества.

По-късно миналата година той бил задържан отново за шофиране без книжка и с чужди номера, както и обсебване на мобилни телефони. Тези дни предстояло да му повдигнат обвинения и за това.

Покрай Тасков изгоря и 19-годишната Деница Н., която на два пъти опита да му достави в ареста хероин. Първия път точно преди Нова година, когато в бутилка айран, в презерватив, били сложени 7,3 грама хероин. Пратката е намерена при претърсване и не стигнала до адресата, а момичето беше пуснато. Изненадващо във втория ден от годината Деница пробвала пак. Този път в пакетче кифлички били сложени 3,39 грама хероин. И това количество е задържано, а момичето последва Деян в ареста. Стойността на наркотика била за над 1 300 лв.

Коментари

Задължително поле