17 спектакъла за деца представят на международния фестивал в Търговище

Снимка: Архив

XIX международен фестивал за спектакли за деца ”Вълшебната завеса” започва в понеделник в Търговище. 4 чуждестранни и 13 български спектакъла ще бъдат представени в програмата до петък, 18 май, включително. Гостуващите театри са от Хърватия,  Италия, Македония и Русия. Те са включени в селекцията на „Вълшебната завеса” на база получени награди в други международни фестивали.

Селекцията на българските е направена от Богдана Костуркова специалист-театровед, която е подбрала най-добрите заглавия от репертоарния афиш на държавните и частни театри, създали постановки за деца през последната  календарна година, уточняват организаторите от Драматичен театър - Търговище.

Във фестивалните дни малките зрители участват и в два конкурса – за рисунка и за артистичен талант “Звездите на вълшебната завеса“. Провеждат се още образователни работни ателиета и хепънинг. През театралните салони и всички съпътстващи прояви се очаква да преминат 5-6 000 почитатели на това изкуство. Част от фестивалните спектакли ще гостуват с изнесени представления в населени места в областите Плевен, Разград и Шумен, което разширява територията на събитието, уточняват организаторите.

“Вълшебната завеса” се провежда с подкрепата на Министерство на културата и общините в областта .

Коментари

Задължително поле