1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Снимка: Архив

Около 1700 незаети места останаха в софийските гимназии след второто класиране. В най-предпочитаните осем столични гимназии също има незаети бройки, информира БНТ. Учениците, които не са доволни от досегашното си класиране, могат да кандидатстват за свободните места в третото класиране, като обаче се отпишат от училището, в което са приети.

Свободните места тази година са повече от миналогодишните и са общо 1672. Има дори 33 места в осемте най-предпочитани столични гимназии.

В СМГ има четири места без квоти. Едно място за момиче има в 91-ва немска гимназия. В Технологичното училище " Електронни системи" местата са две, в 73-то училище - седем.

В Испанската гимназия - едно, в двете английски - по пет свободни места и във Френската гимназия - осем.

За всички тези места могат да кандидатстват учениците, които не са доволни от досегашното си класиране. Но има уловка - трябва да се отпишат от училището, в което са приети. Има и още една особеност. Ако учениците се отпишат, те не могат да подадат документи електронно, а само в училище- гнездо.

В третото класиране могат да участват и около 600 некласирани ученици, които досега не успяха да намерят мястото си най-вече заради недобре подредени желания. Документи се подават от 20 до 24 юли, без събота и неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование