172 млн. лв повече за почистване и озеленяване на София обеща Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

За почистване и озеленяване на София през следващата година са предвидени 172 милиона лева. План-сметката беше одобрена от Столичния общински съвет, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Тя посочи, че ще бъдат осигурени два пъти повече средства за поддържане на междублоковите пространства, косене, почистване, създаване на специализирани звена към районните кметове, които да се грижат за междублоковите пространства. Предвиждат се и повече средства за почистването на града и малко по-малко средства за сметосъбирането и обработката на отпадъците.

Подобряване на мерките за сигурност в големите търговски центрове и организацията на движението около тях бяха обсъдени днес на среща по инициатива на кмета Фандъкова с управителите на обектите. На срещата присъстваха още директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов, директорът на дирекция „Сигурност“ на Столична община Кристина Лазарова и директора на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на СО Красимир Димитров.

„Огромен брой хора посещават големите търговски центрове в София, пазарувайки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В последната седмица те се посещават и от голям брой хора от провинцията, което допълнително натоварва автомобилния трафик в районите на обектите. Поисках от управителите да предприемат незабавно допълнителни мерки за сигурност на техните клиенти и да подобрят организацията по влизането и излизането в подземните паркинги“, каза кмета Йорданка Фандъкова. Засилват се екипите на „Пътна полиция“, които да регулират движението около търговските центрове, при които има натоварен трафик.

Управителите на търговските центрове се ангажираха да засилят мерките за сигурност на входовете и изходите на обектите, както и видеонаблюдение в и около обектите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.