1751 седмокласници завършват тази година в училищата във Великотърновска област

 

Общо 1751 седмокласници завършват тази година в училищата във Великотърновска област. Това стана ясно на заседание на Постоянната областна комисия по заетост, на която беше представен проектът за държавния план-прием за учебната 2019/ 2020 г. за региона.

Броят на завършващите тази година е с 34 по-малко, в сравнение с предходната, когато си били 1785.

Заседанието бе открито от председателя на комисията и областен управител проф. д-р Любомира Попова. Началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново инж. Розалия Личева представи планирания прием на ученици в областта и новите паралелки.

За учебната 2019/2020 г. са заявени 81 паралелки, от които 17 профилирани и 64 професионални . В плана за държавен план-прием за учебната 2019/2020 година са заявени паралелки за обучение по 17 нови професии. Сред тях – лаборант в Хуманитарната гимназия във Велико Търново, съдебна администрация в Старопрестолната гимназия по икономика, ръководител-движение по жп транспорт в Горна Оряховица, деловодител в Обединеното училище в Джулюница.

В СУ "Вела Благоева"в старата столица се разкрива профил "Обществени науки". В групата на защитените специалности са включени изпълнител на термални процедури в ХГ "Св. св. Кирил и Методий", техник по автоматизация в СУ "Владимир Комаров", спедитор логистик в ПГ по електроника, полиграфист в Горна Оряховица и Павликени, машинен монтьор в ПГ по механизация на селското стопанство в Златарица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони