176 бебета са родени в болницата в Горна Оряховица за полугодието

Снимка: Архив

Общо 176 бебета са се родили в общинската болница в Горна Оряховица за първото полугодие. Това отчете началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Михаил Милатович. В сравнение с предходната година, броят на новородените относително се запазва.

За отчетния период през отделението са преминали родилки от общините Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Павликени, Златарица, Елена, както и от градове от съседни области - Трявна, Сливен и др.

Броят на жените, родили със секцио, е 76. Цената на раждането чрез цезарово сечение по желание продължава да е от най-достъпните в региона- 400 лева.

Продължава и интереса към ражданията с епидурална анестезия. Манипулацията извършва екип от професионалисти – гинекологът д-р Йордан Йорданов и анестезеологът д-р Стоян Владински. Общият брой на избралите екипа, за да родят безболезнено, е 10. Цената на такова раждане е 450 лева.

Най-младата родилка е била малолетна – на 14 години, а най-възрастната е била на 42 години.

В отделението са извършени и стотици гинекологични интервенции, и манипулации, като лапароскопските операции са били 20 за отчетния период.

Коментари

Задължително поле