1780 фирми в борба за ваучери за дигитализация

Към 28 септември 1781 български фирми са подали заявления, че искат безплатни ИТ услуги за своя бизнес, споделиха само за „Труд“ от Агенцията за  насърчаване на малките и средните предприятия. За целта са отпуснати 9 млн. в рамките на ваучерната схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

450 са компаниите, които ще получат ваучери за ИТ услуги още в началото на октомври. Оценката на кандидатите ще е по реда на тяхното постъпване или първи по ред – първи по право, а ваучерът ще е със срок от 9 месеца от датата на издаване. ИТ фирмата е задължена след предоставяне на услугата, да ви издаде лиценз или технически паспорт, с които да удостовери, че вие сте собственика на дадения софтуер или друг тип информационна дейност. 300 са доставчиците на ИТ услуги, от които всяка одобрена компания може да избере вариант за своята безплатна дигитализация. Припомняме, че бизнесът може да се възползва от услугите на ИТ специалисти за дигитален маркетинг, изработка на сайт, приложение или други ИТ услуги.

Ваучерите са два вида - на стойност 5000 лв. и 20 000 лв. без ДДС. Малкият ваучер фирмите могат да използват за сайтове за електронна търговия, фирмени или корпоративни уебсайтове, а големият за оптимизация на производствени, управленски, логистични процеси, дигитален маркетинг, блокчейн и др.По програмата са кандидатствали малки и средни фирми, регистрирани по Търговския закон, които също работят в една от групите дейности, определени в Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014 - 2020 като високотехнологични, средно високотехнологични, нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика