Христо Кидиков готви грандиозен концерт на Античния театър за 70-годишния си юбилей

Христо Кидиков

Любимият на няколко поколения пловдивчани естраден певец Христо Кидиков ще отпразнува своя 70-и рожден ден и 45-годишнина на сцената с грандиозен концерт на Античния театър в града под тепетата на 13 септември от 20 часа. Заедно с него на древната сцена ще излязат цяло съзвездие от обичани български певци като Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Росица Кирилова и Тони Димитрова.

Самият Христо Кидиков, който не спира да твори прекрасни песни, ще зарадва своите почитатели с двата си последни хита - "Михаела" и "В очакване на лятото" по музика и аранжимент на Камен Николов и текст на Георги Василев. Клиповете на тези две песни, които са снимани в Пловдив и вече се вървят в youtube.com, ще бъдат част от новия му албум "Михаела". Той съдържа 13 песни, 9 от които са нови, а останалите са най-незабравимите му евъргрийни.

В албума, чийто промоция, ще бъде на 13 септември, са включени и две от песните, посветени на Пловдив - "Градът на тепетата" и "Назад в годините". По време на концерта на Античния театър ще бъде представена и най-новата книга на певеца "Живот и песен".

Същия ден на Христо Кидиков тържествено ще бъде връчено и отличието "Почетен гражданин на Пловдив", което му беше присъдено от местния парламент преди няколко месеца заради значителния му принос за българската култура и по случай 70-ия рожден ден.

Коментари

Задължително поле