18 години затвор за беглец, стрелял по ченгета

Полицаи извеждат Кокала, след като са го убедили да сложи оръжие.

Единадесета присъда от 18 години затвор получи Димитър Братанов (41 г.), по прякор Кокала. Миналата година рецидивистът избяга от затвора, полицията влезе в дирите му и при задържането му се разиграха екшъни по улиците на Силистра.

По обвинителния акт на окръжната прокуратура в Силистра Кокала бе признат за виновен за отвличане на таксиметров шофьор, опит за убийство на четирима полицаи и за незаконно оръжие, взривове и боеприпаси.

На 31 май 2016 г. осъденият избягал от общежитие на лек режим, в което бил преместен от затвора в Белене. Заживял в бунгало в лозята край Силистра. Скроил план да отмъсти на трима брокери, които го измамили с парите при продажба на апартамент. Затова си купил на черно пистолет и револвер, патрони и взривове. Въоръжен като за война, Кокала се облякъл с женска рокля, сложил си перука и широкопола шапка.

Отишъл в офиса на брокерите, но те отсъствали. Тръгнал към дома на единия от тях, но бил пресрещнат от полицаи. Тогава отвлякъл такси. Насочил пищов срещу шофьора и му заповядал да кара към Айдемир. Започнал да стреля в движение по колите на ченгетата преследвачи. После изскочил на кръстовище, скрил се в двор на къща. Наложило се униформените да блокират половин квартал. Накрая го убедили да се предаде. Криминалното досие на Кокала е дълго, а едно от престъпленията, за които е лежал в затвора, е бомбен атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.