18-годишното момче, което загина на водната пързалка, щяло да е абитуриент

Кадър от "Нова тв"

Прокуратурата: Назначили сме две експертизи, още няма повдигнати обвинения, но разпитваме очевидци на инцидента

18-годишният Станислав от старозагорското село Кирилово, който загина на водната пързалка в Приморско при нелеп инцидент, тази учебна година трябвало да е абитуриент.

Момчето учело в Строителния техникум в Стара Загора и всеки ден си пътувало до Кирилово. През лятото, заедно с двама негови приятели, решили да летуват на морето и избрали Китен за морската си почивка. Наели квартира, а в деня на фаталния инцидент, заедно с още няколко свои земляци отишли на водната пързалка.

При спускане на една от най-екстремните атракции-пързалката "Цунами", Станислав и един от приятелите му се сблъскали фатално в улея на съоръжението. Единият се пуснал по пързалката с краката напред, а другия с главата. Така опасно сблъскали главите си и по пътя за болницата Станислав починал.

Другото момче не е хоспитализирано и отказало лечение в здравно заведение.

Родителите на Станислав пристигнаха веднага, шокирани и съсипани от скръб от случилото се. "Казаха ни,че синът ни е паднал от два метра височина, но според децата които са били там не е станало така. Просто човекът, който е пропускал младежите, не е изчакал достатъчно време, а и спасителят, който го е взел на ръце може да го е увредил ", казаха пред журналисти родителите. Почернените хора обвиняват аква парка за нещастието. Спасител взел на ръце Станислав след инцидента и го отнесъл от пързалката.

"Станислав беше много добро момче. Нямаше приятелка, но беше много весел и общителен. Много обичаше да кара велосипед, обичаше екстремните спортове", казаха пред "Труд" негови приятели.

От прокуратурата в Бургас заявиха, че са назначили две важни експертизи. Води се досъдебно производство и се разпитват много свидетели на случая. Една от експертизите ще провери режима по привеждане в действие на съоръжението в началото на сезона и едва тогава ще се премине към повдигане на обвинения, заяви прокурор Йовита Григорова. Другата експертиза е за причината за настъпилата смърт, т. е. съдебно медицинска експертиза, заяви пред наш екип прокурор Григорова. Извършен е оглед, направени са множество снимки и разпитите продължават. Има очевидци на инцидента.

Не са спазени инструкциите по безопасност, според които желаещите трябва да се спускат седнали и като се държат отстрани а не с главата или краката напред, казаха хора от аквапарка. Тепърва обаче ще се установява дали и как се следи за реда и за безопасното разстояние между ползващите атракцията.

Коментари

Задължително поле