Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

18 инвестиционни проекта разкриват 4000 нови работни места

Българска агенция за инвестиции (БАИ) е сертифицирала 18 големи нови инвестиционни проекта в страната на обща стойност над 297 млн. лева към края на ноември. Инвестициите ще разкрият над 4000 нови работни места в следващите три години. За сравнение през цялата 2015 г. сертифицираните проекти у нас са 12. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на агенцията Стамен Янев на информационен форум в Правец. По думите му в процес на реализация за 2017 година са над 20 проекта на стойност около 400 млн. лева, които имат потенциал за разкриване на повече от 6000 работни места.

“Подпомагаме инвеститорите да намерят кадри за проектите си, част от работата ни е да сътрудничъм между различни институции в страната, за да имаме успешна реализация на инвестиционен проект”, обяви Янев. Като пример колко важни за страната са подобни инвестиции тои посочи японския гигант Yazaki, който избра България за разширяването си. За новите производствени мощности на концерна само в Димитровград може да се отворят още 3500 работни места.

През 2017 г. фокусът на агенцията ще е във връзката с местната власт, организиране на инвестиционни форуми с регионален характер, създаване на общински инвестиционен каталог, с актуални проекти, за да бъде подпомогната реализацията на потенциални инвестиции. По техни данни от 265 общини, едва 4,5 са имали своя наредба за насърчаване на общинските инвестиции, а сега близо 1/3 от общините са в този списък.

От агенцията обявиха, че в началото на 2017 г. ще бъде готов инвестиционният каталог на общините, за да може всеки инвеститор да избере по-лесно района, в който да стартира бизнеса си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете