На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

1,8 млрд. лв. укрити данъци хвана НАП

Снимка: Архив

До края на годината агенцията ще събере общо 17,6 млрд. лв.

Националната агенция за приходите е разкрила неплатени данъци и вноски за близо 1,8 млрд. лв. през тази година, показва отчетът на институцията за 2016 г. Сумите са установени при близо 9700 приключени ревизии.

200 млн. лв. повече оборот след акцията по морето

Данъчните са проверили 1355 физически лица за несъответствие между придобито имущество и доходи през 2016 г., при които са открити недекларирани данъци и осигуровки за над 126 млн. лв.

По предварителни данни до края на годината агенцията за приходите ще събере общо 17,6 млрд. лв., или с 1,9 млрд. лв. повече спрямо 2015 г. Това е над 3,5 млрд. лв. ръст спрямо 2014 г. – подобен резултат не е постиган в историята на НАП, твърдят от институцията.

Кампанията на данъчните по морето през лятото е довела до увеличение на броя на регистрираните касови апарати с близо 10% и увеличение на приходите от ДДС с близо 40 млн. лв. Отчетеният на фискалните устройства оборот във Варна и Бургас е нараснал с над 200 млн. лв.

Приходите от ДДС са 5,4 млрд. лв. – с над 1 млрд. лв. повече от предходната година. А приходите от социални и здравни вноски достигат 7,3 млрд. лв. Увеличението е с над 500 млн. лв. спрямо година по-рано, като над 105 млн. лв. от тях се дължат на повишение в постъпленията от здравноосигурителни вноски.

Агенцията предоставя над 80 електронни услуги, например над 90% от всички декларации са подадени по електронен път. Като резултат през 2016 г. НАП е спестила над 300 млн. лв. административни разходи на бизнеса и гражданите именно чрез обработката на над 100 млн. електронни документа.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.